Ξεκινά νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2021

Το νέο πρόγραμμα “Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων” αναμένεται να πάρει άμεσα ΦΕΚ προκειμένου να βγει η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ  για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων.

ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η κοινωφελής εργασία αφορά σε 7 μήνες εργασίας και 1 μήνα κατάρτισης. Ο νέος κύκλος θα αφορά 25.000 ωφελούμενους κι η ημερήσια αμοιβή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων. Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Το ΚΕΚ EUROPROGRESS  σας δίνει την δυνατότητα, μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, να υπολογίσετε τα μόρια σας για την Κοινωφελή Εργασία 2021.

Το ΚΕΚ EUROPROGRESS, θα είναι πάροχος κατάρτισης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ 2021.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε επιπλέον ενημέρωση για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας 2021 ή να σας ενημερώσουμε για προγράμματα κατάρτισης και τα αποτελέσματα τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2231020111 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στον επίσημο ιστότοπο (www.voucher.gov.gr).

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Θέλω να είμαι πρώτος!!!
Θέλω να είμαι πρώτος!!!